PERMANENT ONTHAREN

PERMANENT ONTHAREN

PERMANENT ONTHAREN MET IPL

De IPL hair removal machine waarmee u behandeld wordt zendt zeer krachtig licht uit dat wordt opgenomen door het aanwezige pigment in de haren, de haarschacht en de matrix. Door het speciaal gefilterde licht worden de haarzakjes definitief vernietigd. De overige huid neemt het IPL licht niet op. Hierdoor is definitief ontharen door middel van flitslicht (IPL) een ideale, veilige en pijnloze methode om eindelijk van uw ongewenste haar af te komen. Wij maken gebruik van de allernieuwste technologie op het gebied van IPL-ontharen: De Gem-technology. Hierdoor is het mogelijk om de energie te concentreren in een geometrisch vlak onder de huid. Dit zorgt voor een nauwkeurige afgifte van de energie waardoor de huid niet wordt belast met een grote hoeveelheid overtollige energie.

Het haar en zijn groeicyclus

  • Definitief ontharen met IPL kan helaas niet in één behandeldag gedaan worden. Uw haar kent drie verschillende fasen tijdens de groei.
  • De groeifase noemen we de Anagene fase
  • De overgangsfase noemen we de Catagene fase
  • De rustfase noemen we de Telogene fase.
  • De haargroei doorloopt deze cyclus telkens weer opnieuw. De duur van de fases is niet hetzelfde voor elk haar op het lichaam. Alleen de haren die tijdens de behandeling in de groeifase zitten, reageren op de ontharingsbehandeling.

Vóór de behandeling

30 dagen voor de behandeling is het verwijderen van haartjes met pincet, touwtjes, harsen, Epilady of Satinelle verboden omdat u dan de haren verwijdert die juist de warmte moeten gaan geleiden. Tijdens de periode van IPL ontharen maakt u gebruik een scheerapparaat, mesje of schaar. Wij geven aan, afhankelijk van de situatie, wanneer er geschoren dient te worden voor de volgende behandeling.


Ontharingsplan

Tijdens de intake kan er een testflits uitvoeren om de zien hoe de huid reageert op de behandeling. Na 15 minuten zal blijken of er ongewenste bijwerkingen zijn. Een IPL-ontharingsplan wordt opgesteld dat specifiek afgestemd zal zijn op uw huidtype en haargroei. Blonde en grijze haren bevatten geen pigment en kunnen dan ook niet verwijderd worden middels IPL. In overleg met u zal bepaald worden op welke wijze uw wensen bereikt kunnen worden.

Tenslotte

IPL ontharen is een ideale, veilige, pijnloze behandelmethode om ongewenst haar permanent te verwijderen. Voor u betekent het nooit meer harsen, scheren of knippen van uw ongewenste haar. Eindelijk verlost van stoppels, jeuk, ontsierend haar, irritatie en ingegroeide haren. Vele klanten hebben aangegeven liever met IPL behandeld te worden dan met laser omdat IPL niet pijnlijk is in tegenstelling tot laserontharing.

Ook belangrijk om te weten

Duur van de behandeling

De duur van elke ontharingsbehandeling hangt af van de grootte van de te behandelen zone en van de groeidichtheid van de haren op die plaats. Ter indicatie: een bovenlip neemt gewoonlijk ongeveer 5 minuten in beslag, een bikinilijn standaard 15 minuten en een
onderbeen 45 minuten.

Aantal sessies

Per behandeling bevindt tussen de 10 en 15% van de haren zich in de groeifase. Deze worden definitief verwijderd. Gemiddeld zijn er tussen de 6 en 10 behandelingen nodig voor een goed resultaat. In een enkel geval kan dit afwijken, de oorzaak: man of vrouw, huidskleur, gezicht of lichaam, ziekte, medicatie en storingen in de hormoonbalans.

Periode tussen de ontharingsbehandelingen

De tijd die tussen de behandelingen zit varieert tussen de 5 en 7 weken. Onze ontharingsspecialiste zal op basis van uw huidtype en locatie aangeven met welke tussenpozen u weer verwacht wordt voor de vervolgbehandeling.

Pijn

Bij het IPL ontharen worden de flitsen ervaren als een warme prikkelende tinteling.
Wij maken gebruik van de nieuwste IPl-apparatuur waardoor dit tot een minimum wordt beperkt.

Na de behandeling

Het is aan te raden na elke behandelsessie de huid gedurende een week met een hydraterende crème in te smeren. Na de laserbehandeling wordt een verzachtende lotion aangebracht. Het is verboden om te zonnebaden (ook zonnebank) zonder bescherming. Wanneer u dus in contact komt met de zon moet u een sunblock gebruiken op de behandelde zone (factor 50+). Voor permanente ontharen bieden wij voordelige pakketten.